Artozyma: Μια έκθεση που έχει... ψωμί
20/02/2024 14:42
20/02/2024 14:42
Η έκθεση που πραγματοποιούνται παράλληλα με την Detrop Boutique, διέκοψε τη λειτουργία της την περίοδο 2008-2016, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, και στη συνέχεια επανήλθε το 2016, αλλά πάντα ως ένα παράλληλο εκθεσιακό γεγονός. Φέτος, εξαιτίας της δυναμικής του κλάδου η 11η Artozyma θα πραγματοποιηθεί ως αυτόνομη έκθεση και τόσο η διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo όσο και οι εκπρόσωποι των αρτοποιών και των ζαχαροπλαστών εκτιμούν ότι θα έχει επιτυχία.
Συνολικά οι εκθέτες φτάνουν τους 206, μεταξύ των οποίων και 19 από το εξωτερικό, από τις γειτονικές μας χώρες μέχρι και το... Τατζικιστάν. Την έκθεση θα επισκεφτούν 30 εμπορικοί επισκέπτες από 12 χώρες και ομαδικές αποστολές από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία και υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν πάνω από 1.000 επιχειρηματικά ραντεβού με στόχο να κλειστούν εμπορικές συμφωνίες για εξαγωγές. «Εκθέτες και εταιρείες που είχαν χάσει την πίστη τους στην Artozyma επανέρχονται» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης προβλέποντας ότι η 11η διοργάνωση θα έχει σημαντική επισκεψιμότητα, με προφανή οφέλη για την οικονομία της πόλης.
Ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών της Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρτοποιών ζαχαροπλαστών Μάριος Παπαδόπουλος σχολίασε ότι το γλυκό είναι πρεσβευτής της πόλης, καθώς όλοι οι επισκέπτες της φεύγοντας φροντίζουν να προμηθευτούν ένα κουτί γλυκά. Ανέφερε ακόμη ότι εδώ και ενάμιση χρόνο εκκρεμεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο φάκελος που κατατέθηκε ώστε να αναγνωριστούν το Κουλούρι Θεσσαλονίκης και τα Τρίγωνα Πανοράματος ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής ένδειξης. «Καλά τα τσολιαδάκια αλλά οι τουρίστες στρέφονται στην τοπικότητα και τη γαστρονομία» σχολίασε.
Από την πλευρά της η πρόεδρος των αρτοποιών Έλσα Κουκουμέρια ανέφερε ότι η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας ξεκίνησε από την Artozyma και πριν ένα μήνα ήταν μεταξύ των επτά καλύτερων ομάδων από όλο τον κόσμο σε διαγωνισμό που έγινε στη Γαλλία.
Στο πλαίσιο της Artozyma θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ψωμιού με ομάδες από όλη την Ελλάδα που θα διαγωνιστούν στο ψωμί, τα γλυκά αλεύρων και τ καλλιτεχνικό ζυμάρι με θέμα τη μουσική. Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Ιταλός δεξιοτέχνης της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Ματέο Μανουίνι θα παραδώσει μαθήματα σχετικά με νέες τεχνικές για ζύμες.
Τις ημέρες που θα πραγματοποιείται η Αrtozyma στη Θεσσαλονίκη η ΔΕΘ Helexpo διοργανώνει και μία ακόμη έκθεση, στην Αθήνα αυτή τη φορά, την Athens International Jewellery Show που προβλέπεται να είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με 370 εκθέτες από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, μέχρι την Εσθονία και την Ινδία. «Η αργυροχρυσοχοϊα μετά από χρονιά δύσκολων ετών ανακάμπτει» σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κοσμηματοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΠΟΒΑΚΩ Πέτρος Καλπακίδης. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβληθεί και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Love in the making για την ιστορία του ελληνικού κοσμήματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η έκθεση που πραγματοποιούνται παράλληλα με την Detrop Boutique, διέκοψε τη λειτουργία της την περίοδο 2008-2016, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, και στη συνέχεια επανήλθε το 2016, αλλά πάντα ως ένα παράλληλο εκθεσιακό γεγονός. Φέτος, εξαιτίας της δυναμικής του κλάδου η 11η Artozyma θα πραγματοποιηθεί ως αυτόνομη έκθεση και τόσο η διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo όσο και οι εκπρόσωποι των αρτοποιών και των ζαχαροπλαστών εκτιμούν ότι θα έχει επιτυχία.
Συνολικά οι εκθέτες φτάνουν τους 206, μεταξύ των οποίων και 19 από το εξωτερικό, από τις γειτονικές μας χώρες μέχρι και το... Τατζικιστάν. Την έκθεση θα επισκεφτούν 30 εμπορικοί επισκέπτες από 12 χώρες και ομαδικές αποστολές από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία και υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν πάνω από 1.000 επιχειρηματικά ραντεβού με στόχο να κλειστούν εμπορικές συμφωνίες για εξαγωγές. «Εκθέτες και εταιρείες που είχαν χάσει την πίστη τους στην Artozyma επανέρχονται» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης προβλέποντας ότι η 11η διοργάνωση θα έχει σημαντική επισκεψιμότητα, με προφανή οφέλη για την οικονομία της πόλης.
Ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών της Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρτοποιών ζαχαροπλαστών Μάριος Παπαδόπουλος σχολίασε ότι το γλυκό είναι πρεσβευτής της πόλης, καθώς όλοι οι επισκέπτες της φεύγοντας φροντίζουν να προμηθευτούν ένα κουτί γλυκά. Ανέφερε ακόμη ότι εδώ και ενάμιση χρόνο εκκρεμεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο φάκελος που κατατέθηκε ώστε να αναγνωριστούν το Κουλούρι Θεσσαλονίκης και τα Τρίγωνα Πανοράματος ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής ένδειξης. «Καλά τα τσολιαδάκια αλλά οι τουρίστες στρέφονται στην τοπικότητα και τη γαστρονομία» σχολίασε.
Από την πλευρά της η πρόεδρος των αρτοποιών Έλσα Κουκουμέρια ανέφερε ότι η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας ξεκίνησε από την Artozyma και πριν ένα μήνα ήταν μεταξύ των επτά καλύτερων ομάδων από όλο τον κόσμο σε διαγωνισμό που έγινε στη Γαλλία.
Στο πλαίσιο της Artozyma θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ψωμιού με ομάδες από όλη την Ελλάδα που θα διαγωνιστούν στο ψωμί, τα γλυκά αλεύρων και τ καλλιτεχνικό ζυμάρι με θέμα τη μουσική. Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Ιταλός δεξιοτέχνης της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Ματέο Μανουίνι θα παραδώσει μαθήματα σχετικά με νέες τεχνικές για ζύμες.
Τις ημέρες που θα πραγματοποιείται η Αrtozyma στη Θεσσαλονίκη η ΔΕΘ Helexpo διοργανώνει και μία ακόμη έκθεση, στην Αθήνα αυτή τη φορά, την Athens International Jewellery Show που προβλέπεται να είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με 370 εκθέτες από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, μέχρι την Εσθονία και την Ινδία. «Η αργυροχρυσοχοϊα μετά από χρονιά δύσκολων ετών ανακάμπτει» σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κοσμηματοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΠΟΒΑΚΩ Πέτρος Καλπακίδης. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβληθεί και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Love in the making για την ιστορία του ελληνικού κοσμήματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
ΣΧΟΛΙΑ