ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ελλάδα και Βουλγαρία συμπράττουν για τα παιδιά

Σειρά δράσεων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας σε διασυνοριακές περιοχές

 12/06/2023 12:50

Ελλάδα και Βουλγαρία συμπράττουν για τα παιδιά

Λίνα Πέτκου

Την τελική εκδήλωση του Έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II» του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020” πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το πρωί της Δευτέρας, 12 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εταίροι του έργου, το Foundation “Center Nadja”- Sandanski Branch και το Regional Department of Education - Blagoevgrad από τη Βουλγαρία, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. Καραθεοδωρή, καθώς και ο επικεφαλής εταίρος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσίασαν τα αποτελέσματα του έργου INTERSYC II, το οποίο αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο σύνολο δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών σε διασυνοριακές περιοχές και έχει ως στόχο την ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά.

Ήδη, χάρη στο Πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία», οι δύο γειτονικές χώρες έχουν μπει σε μια εποχή στενότερης συνεργασίας, έχοντας ως βασική ιδέα ότι οτα οποία θέματα επιλύονται καλύτερα αν υπάρχει συνεργασία.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του έργου Intersyc II πραγματοποιήθηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σεμινάρια σχετικά με τις καλές πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων», τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017, καθώς και διαδικτυακές συνεδρίες με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η δεύτερη και τελική φάση υλοποίησής του ξεκίνησε από το 2020, εν μέσω πανδημίας, και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2023. Το «Intersyc II» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των δύο συμμετεχουσών χωρών. Αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου έργου «Ιntersyc I», το οποίο υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο «2007-2013», κεφαλαιοποιώντας τα αποτελέσματα και την άριστη εταιρική συνεργασία του πρώτου έργου.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης, των σωμάτων ασφαλείας από τη αστυνομία και τη πυροσβεστική, αλλά και εθελοντές διασώστες από το «Χαμόγελο του παιδιού».

Κ. Γιαννόπουλος: Υπάρχει ανάγκη σύσφιξης όλων των δυνάμεων, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί»

Σε δηλώσεις του στο makthes.gr o Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία της ένωσης δυνάμεων φορέων και κοινωνίας για την υγεία και την προστασία των παιδιών. «Με μεγάλη περηφάνεια μπορώ να πω ότι η κινητοποίηση του Οργανισμού ήταν μεγάλη σε όλους τους άξονες των δράσεων του έργου Intersyc II. Κάτι σημαντικό που αφήνει πίσω το έργο αυτό είναι οι Κινητές Μονάδες εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα για νεογνά και παιδιά. Θέλω όμως να τονίσω ότι οι ενέργειες για την υγεία και την προστασία των παιδιών είναι υπόθεση της ελληνικής κοινωνίας, γιατί κανείς δεν περισσεύει. Όλοι, η ελληνική κοινωνία, η ελληνική και ευρωπαϊκή οικογένεια πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει ανάγκη σύσφιξης όλων των δυνάμεων, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε πιο αναλυτικά για τις δράσεις του Οργανισμού στο Intersyc II. «Είμαστε περήφανοι όλοι οι εταίροι γιατί τα αποτελέσματα είναι απτά. Μάλιστα το Intersyc I κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης εκτέλεσης έργου, στο πλαίσιο του εορτασμού των «25 χρόνων INTERREG» στο Λουξεμβούργο. Βασιζόμαστε στις διεθνείς συνεργασίες αλλά και στις εθνικές συνεργασίες με τα αρμόδια υπουργεία, τις περιφέρειες, τον στρατό, τα σώματα ασφαλείας και τους θεσμικούς φορείς που μας έχει δώσει γνώση και εμπειρίες για να συνεχίζουμε με νέα πράγματα». Κάνοντας μια γρήγορη σύνοψη των αποτελεσμάτων και των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει από τη λειτουργία των 27 χρόνων του Χαμόγελου, επανέλαβε πως «μοναδική ελπίδα είναι η ένωση δυνάμεων».

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, Αθανάσιος Λάπατας, συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους του έργου και δήλωσε «πως κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου αντιμετωπίσαμε μεγάλες ευκαιρίες και προκλήσεις που μας βοήθησαν να βελτιωθούμε. Ελπίζω μια μέρα να μην είμαστε αναγκαίοι για να χαμογελάμε τα παιδιά».

354040828-973270687150406-5714337919065141428-n.jpg

Στο διαδικτυακό χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Περιφερειακού Τμήματος Εκπαίδευσης-Μπλαγκόεβγκραντ Βουλγαρίας, Ivaylo Zlatanov εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ενώ στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών σε αυτό αλλά και στη χρησιμότητα του έργου. «Τα αποτελέσματα από τις προληπτικές εξετάσεις που κάναμε στα παιδιά είναι εντυπωσιακά. Όταν η κινητή μονάδα Ιπποκράτης επισκέφτηκε το Σαντάνσκι, η χαρά και η ανταπόκριση των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη. Αναλάβαμε πολλές πρωτοβουλίες και διαδικτυακά ήρθαμε σε επαφή με πολλά παιδιά, κυρίως κατά τη διάρκεια του COVID-19».

Στην ομιλία της η υπεύθυνη Διαχείρισης έργων στο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ηρώ Λούκα, αναφέρθηκε στην άρτια υλοποίηση του πρώτου αντίστοιχου και απολύτως επιτυχημένου έργου. Στη συνέχεια παρουσίασε το έργο INTERSYC II και το σκοπό υλοποίησής του, ανέπτυξε τη βασική ιδέα και ανέλυσε τους άξονες παρέμβασης.

348387685-278300701223450-6717931752218704370-n.jpg

Ηρώ Λούκα

Η εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, Αθανασία Καζάκου στάθηκε στις δράσεις των εταίρων σχετικά με τις εξετάσεις προληπτικής ιατρικής που προσφέρθηκαν σε 7.471 παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία αλλά και στα διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν από την Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η εκπρόσωπος του Nadja Centre Foundation, Sandanski Branch, Rossanka Venelinova, εστίασε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν στον τομέα της υγείας των παιδιών στη Βουλγαρία. «Στη Βουλγαρία η μονάδα η κινητή μονάδα Ιπποκράτης μάς έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε σχολεία, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, φέρνοντας χαμόγελα στα παιδιά και παράλληλα ωφέλιμα αποτελέσματα στους ειδικούς. Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω το Χαμόγελο του Παιδιού». «Ελπίζουμε ότι το χαμόγελο θα επανέλθει στα πρόσωπα των παιδιών σε Ελλάδα και Βουλγαρία», είπε κλείνοντας την ομιλία της.

352780762-269129518965783-5799791185845636291-n.jpg


Rossanka Venelinova

Σε βίντεο που προβλήθηκε κατά τη σημερινή εκδήλωση, εκπαιδευτικοί από τη Βουλγαρία μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία στο σχολικό περιβάλλον, τις δυσκολίες της διαδικτυακής διδασκαλίας και επικοινωνίας με τα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν ξαφνικά απομονωμένα στο σπίτι.

Ο ψυχολόγος Γιάννης Κοζιάκης παρουσίασε τις δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» από την πλευρά του, τονίζοντας την ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε όλα τα σεμινάρια και δράσεις, που υλοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά μέσα, λόγω του COVID-19.

Τέλος, ο Χρήστος Σωζόπουλος, ψυχολόγος, ανέλυσε τις παρεμβάσεις και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τα εξαφανισμένα παιδιά, από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως την ευρωπαϊκή γραμμή 116000, το Amber Alert και το European Child Alert Automated System (ECAAS).

353795402-785455419736661-2504917724305200692-n.jpg


Χρήστος Σωζόπουλος

Αναλυτικά όλα όσα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου «Intersyc II»

Το έργο αναπτύχθηκε σε τέσσερις άξονες παρέμβασης:

1ος άξονας: Προστασία παιδιών σε κίνδυνο – Προώθηση Ευρωπαϊκών εργαλείων

2ος άξονας: Βελτίωση των Υπηρεσιών Υγείας για τα παιδιά

3ος άξονας: Βελτίωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά

4ος άξονας: Δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης COVID-19.

Δράσεις:

Δράση Προληπτικής Ιατρικής με τα κινητά πολυιατρεία που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε 7.471 παιδιά στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία.

Δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας συγκεντρώνοντας 240 φιάλες αίματος

Επτά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης BLS / AED σε 160 επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά στην Ελλάδα.

Πέντε Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης σε 107 Εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν από την Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΑΕ.

Προμήθεια Ιατρικού εξοπλισμού - Πρότυπη Κινητή Μονάδα Νεογνών & Παιδιών με σκοπό την ενίσχυση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας σε διασυνοριακό επίπεδο

Εκστρατεία Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης, Εκπαίδευσης σχετικά με τη νόσο COVID-19 χρησιμοποιώντας ψηφιακά μέσα.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με τη συμμετοχή 50 Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο την εκπαίδευση τους σχετικά με τον τρόπο δράσης γύρω από το Covid-19, προκειμένου να μπορούν να υποστηρίζουν και να συμβουλεύουν μαθητές, γονείς και άλλους επαγγελματίες στις σχολικές κοινότητες.

Επτά διήμερα Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια μέσω της Ακαδημίας Επιμόρφωσης & Εκπαίδευσης ‘Smile Academy’ του Οργανισμού με τη συμμετοχή 265 Εκπαιδευτικών, Σχολικών Ψυχολόγων και Γονέων από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο την εκπαίδευση τους στις θεματικές ενότητες: «Ασφάλεια Στον Διαδικτυακό Κόσμο. Τι Συμβαίνει... Πίσω Από την Οθόνη;;;» & «Εκφοβισμός στο Σχολείο;;; Μίλα Τώρα»

Σεμινάρια με θέμα τις «Καλές Πρακτικές Διαχείρισης Περιστατικών Εξαφάνισης Ανηλίκων και Ενηλίκων» σε Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Την τελική εκδήλωση του Έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II» του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020” πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το πρωί της Δευτέρας, 12 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εταίροι του έργου, το Foundation “Center Nadja”- Sandanski Branch και το Regional Department of Education - Blagoevgrad από τη Βουλγαρία, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. Καραθεοδωρή, καθώς και ο επικεφαλής εταίρος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσίασαν τα αποτελέσματα του έργου INTERSYC II, το οποίο αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο σύνολο δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών σε διασυνοριακές περιοχές και έχει ως στόχο την ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά.

Ήδη, χάρη στο Πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία», οι δύο γειτονικές χώρες έχουν μπει σε μια εποχή στενότερης συνεργασίας, έχοντας ως βασική ιδέα ότι οτα οποία θέματα επιλύονται καλύτερα αν υπάρχει συνεργασία.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του έργου Intersyc II πραγματοποιήθηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σεμινάρια σχετικά με τις καλές πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων», τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017, καθώς και διαδικτυακές συνεδρίες με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η δεύτερη και τελική φάση υλοποίησής του ξεκίνησε από το 2020, εν μέσω πανδημίας, και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2023. Το «Intersyc II» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των δύο συμμετεχουσών χωρών. Αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου έργου «Ιntersyc I», το οποίο υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο «2007-2013», κεφαλαιοποιώντας τα αποτελέσματα και την άριστη εταιρική συνεργασία του πρώτου έργου.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης, των σωμάτων ασφαλείας από τη αστυνομία και τη πυροσβεστική, αλλά και εθελοντές διασώστες από το «Χαμόγελο του παιδιού».

Κ. Γιαννόπουλος: Υπάρχει ανάγκη σύσφιξης όλων των δυνάμεων, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί»

Σε δηλώσεις του στο makthes.gr o Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία της ένωσης δυνάμεων φορέων και κοινωνίας για την υγεία και την προστασία των παιδιών. «Με μεγάλη περηφάνεια μπορώ να πω ότι η κινητοποίηση του Οργανισμού ήταν μεγάλη σε όλους τους άξονες των δράσεων του έργου Intersyc II. Κάτι σημαντικό που αφήνει πίσω το έργο αυτό είναι οι Κινητές Μονάδες εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα για νεογνά και παιδιά. Θέλω όμως να τονίσω ότι οι ενέργειες για την υγεία και την προστασία των παιδιών είναι υπόθεση της ελληνικής κοινωνίας, γιατί κανείς δεν περισσεύει. Όλοι, η ελληνική κοινωνία, η ελληνική και ευρωπαϊκή οικογένεια πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει ανάγκη σύσφιξης όλων των δυνάμεων, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε πιο αναλυτικά για τις δράσεις του Οργανισμού στο Intersyc II. «Είμαστε περήφανοι όλοι οι εταίροι γιατί τα αποτελέσματα είναι απτά. Μάλιστα το Intersyc I κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης εκτέλεσης έργου, στο πλαίσιο του εορτασμού των «25 χρόνων INTERREG» στο Λουξεμβούργο. Βασιζόμαστε στις διεθνείς συνεργασίες αλλά και στις εθνικές συνεργασίες με τα αρμόδια υπουργεία, τις περιφέρειες, τον στρατό, τα σώματα ασφαλείας και τους θεσμικούς φορείς που μας έχει δώσει γνώση και εμπειρίες για να συνεχίζουμε με νέα πράγματα». Κάνοντας μια γρήγορη σύνοψη των αποτελεσμάτων και των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει από τη λειτουργία των 27 χρόνων του Χαμόγελου, επανέλαβε πως «μοναδική ελπίδα είναι η ένωση δυνάμεων».

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, Αθανάσιος Λάπατας, συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους του έργου και δήλωσε «πως κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου αντιμετωπίσαμε μεγάλες ευκαιρίες και προκλήσεις που μας βοήθησαν να βελτιωθούμε. Ελπίζω μια μέρα να μην είμαστε αναγκαίοι για να χαμογελάμε τα παιδιά».

354040828-973270687150406-5714337919065141428-n.jpg

Στο διαδικτυακό χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Περιφερειακού Τμήματος Εκπαίδευσης-Μπλαγκόεβγκραντ Βουλγαρίας, Ivaylo Zlatanov εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ενώ στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών σε αυτό αλλά και στη χρησιμότητα του έργου. «Τα αποτελέσματα από τις προληπτικές εξετάσεις που κάναμε στα παιδιά είναι εντυπωσιακά. Όταν η κινητή μονάδα Ιπποκράτης επισκέφτηκε το Σαντάνσκι, η χαρά και η ανταπόκριση των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη. Αναλάβαμε πολλές πρωτοβουλίες και διαδικτυακά ήρθαμε σε επαφή με πολλά παιδιά, κυρίως κατά τη διάρκεια του COVID-19».

Στην ομιλία της η υπεύθυνη Διαχείρισης έργων στο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ηρώ Λούκα, αναφέρθηκε στην άρτια υλοποίηση του πρώτου αντίστοιχου και απολύτως επιτυχημένου έργου. Στη συνέχεια παρουσίασε το έργο INTERSYC II και το σκοπό υλοποίησής του, ανέπτυξε τη βασική ιδέα και ανέλυσε τους άξονες παρέμβασης.

348387685-278300701223450-6717931752218704370-n.jpg

Ηρώ Λούκα

Η εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, Αθανασία Καζάκου στάθηκε στις δράσεις των εταίρων σχετικά με τις εξετάσεις προληπτικής ιατρικής που προσφέρθηκαν σε 7.471 παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία αλλά και στα διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν από την Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η εκπρόσωπος του Nadja Centre Foundation, Sandanski Branch, Rossanka Venelinova, εστίασε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν στον τομέα της υγείας των παιδιών στη Βουλγαρία. «Στη Βουλγαρία η μονάδα η κινητή μονάδα Ιπποκράτης μάς έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε σχολεία, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, φέρνοντας χαμόγελα στα παιδιά και παράλληλα ωφέλιμα αποτελέσματα στους ειδικούς. Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω το Χαμόγελο του Παιδιού». «Ελπίζουμε ότι το χαμόγελο θα επανέλθει στα πρόσωπα των παιδιών σε Ελλάδα και Βουλγαρία», είπε κλείνοντας την ομιλία της.

352780762-269129518965783-5799791185845636291-n.jpg


Rossanka Venelinova

Σε βίντεο που προβλήθηκε κατά τη σημερινή εκδήλωση, εκπαιδευτικοί από τη Βουλγαρία μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία στο σχολικό περιβάλλον, τις δυσκολίες της διαδικτυακής διδασκαλίας και επικοινωνίας με τα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν ξαφνικά απομονωμένα στο σπίτι.

Ο ψυχολόγος Γιάννης Κοζιάκης παρουσίασε τις δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» από την πλευρά του, τονίζοντας την ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε όλα τα σεμινάρια και δράσεις, που υλοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά μέσα, λόγω του COVID-19.

Τέλος, ο Χρήστος Σωζόπουλος, ψυχολόγος, ανέλυσε τις παρεμβάσεις και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τα εξαφανισμένα παιδιά, από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως την ευρωπαϊκή γραμμή 116000, το Amber Alert και το European Child Alert Automated System (ECAAS).

353795402-785455419736661-2504917724305200692-n.jpg


Χρήστος Σωζόπουλος

Αναλυτικά όλα όσα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου «Intersyc II»

Το έργο αναπτύχθηκε σε τέσσερις άξονες παρέμβασης:

1ος άξονας: Προστασία παιδιών σε κίνδυνο – Προώθηση Ευρωπαϊκών εργαλείων

2ος άξονας: Βελτίωση των Υπηρεσιών Υγείας για τα παιδιά

3ος άξονας: Βελτίωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά

4ος άξονας: Δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης COVID-19.

Δράσεις:

Δράση Προληπτικής Ιατρικής με τα κινητά πολυιατρεία που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε 7.471 παιδιά στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία.

Δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας συγκεντρώνοντας 240 φιάλες αίματος

Επτά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης BLS / AED σε 160 επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά στην Ελλάδα.

Πέντε Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης σε 107 Εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν από την Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΑΕ.

Προμήθεια Ιατρικού εξοπλισμού - Πρότυπη Κινητή Μονάδα Νεογνών & Παιδιών με σκοπό την ενίσχυση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας σε διασυνοριακό επίπεδο

Εκστρατεία Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης, Εκπαίδευσης σχετικά με τη νόσο COVID-19 χρησιμοποιώντας ψηφιακά μέσα.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με τη συμμετοχή 50 Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο την εκπαίδευση τους σχετικά με τον τρόπο δράσης γύρω από το Covid-19, προκειμένου να μπορούν να υποστηρίζουν και να συμβουλεύουν μαθητές, γονείς και άλλους επαγγελματίες στις σχολικές κοινότητες.

Επτά διήμερα Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια μέσω της Ακαδημίας Επιμόρφωσης & Εκπαίδευσης ‘Smile Academy’ του Οργανισμού με τη συμμετοχή 265 Εκπαιδευτικών, Σχολικών Ψυχολόγων και Γονέων από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο την εκπαίδευση τους στις θεματικές ενότητες: «Ασφάλεια Στον Διαδικτυακό Κόσμο. Τι Συμβαίνει... Πίσω Από την Οθόνη;;;» & «Εκφοβισμός στο Σχολείο;;; Μίλα Τώρα»

Σεμινάρια με θέμα τις «Καλές Πρακτικές Διαχείρισης Περιστατικών Εξαφάνισης Ανηλίκων και Ενηλίκων» σε Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία