ΓΕΥΣΕΙΣ

Μεγάλη Δευτέρα με τον Σωτήρη Ευαγγέλου: Σουπιές με σπανάκι

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ φτιάχνει το μενού της Μ. Εβδομάδας για τους αναγνώστες της «ΜτΚ» και του makthes.gr

 10/04/2023 12:30

Μεγάλη Δευτέρα με τον Σωτήρη Ευαγγέλου: Σουπιές με σπανάκι

Ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» δημιούργησε το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας για το περιοδικό «Food Magazine» της «Μακεδονίας της Κυριακής» και καθημερινά, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή για τους αναγνώστες μας.

Μερίδες 6-8

Χρόνος Προετοιμασίας 30'

Χρόνος Μαγειρέματος 60'

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 1,5 κιλό σπανάκι
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 1 μάτσο μυρώνια
  • 1 μάτσο καυκαλήθρες
  • 1/2 μάτσο άνηθο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Ανθό αλατιού & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσει καλά.

Πλένουμε καλά όλα τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά να στραγγίσουν καλά.

Κόβουμε τις σουπιές σε χοντρές λωρίδες και τα κεφάλια στη μέση.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και αχνίζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα & ξερά) και το πράσο. Προσθέτουμε τις σουπιές και μόλις αχνιστούν και αυτές σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις πέσει ο όγκος του προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 30’.

Όταν σερβίρουμε το ζεστό φαγητό προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και ωμό ελαιόλαδο.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou



Ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» δημιούργησε το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας για το περιοδικό «Food Magazine» της «Μακεδονίας της Κυριακής» και καθημερινά, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή για τους αναγνώστες μας.

Μερίδες 6-8

Χρόνος Προετοιμασίας 30'

Χρόνος Μαγειρέματος 60'

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 1,5 κιλό σπανάκι
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 1 μάτσο μυρώνια
  • 1 μάτσο καυκαλήθρες
  • 1/2 μάτσο άνηθο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Ανθό αλατιού & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσει καλά.

Πλένουμε καλά όλα τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά να στραγγίσουν καλά.

Κόβουμε τις σουπιές σε χοντρές λωρίδες και τα κεφάλια στη μέση.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και αχνίζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα & ξερά) και το πράσο. Προσθέτουμε τις σουπιές και μόλις αχνιστούν και αυτές σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις πέσει ο όγκος του προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 30’.

Όταν σερβίρουμε το ζεστό φαγητό προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και ωμό ελαιόλαδο.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία