Μεγάλη Δευτέρα με τον Σωτήρη Ευαγγέλου: Σουπιές με σπανάκι
10/04/2023 12:30
10/04/2023 12:30
Ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» δημιούργησε το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας για το περιοδικό «Food Magazine» της «Μακεδονίας της Κυριακής» και καθημερινά, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή για τους αναγνώστες μας.
Μερίδες 6-8
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Χρόνος Μαγειρέματος 60'
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσει καλά.
Πλένουμε καλά όλα τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά να στραγγίσουν καλά.
Κόβουμε τις σουπιές σε χοντρές λωρίδες και τα κεφάλια στη μέση.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και αχνίζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα & ξερά) και το πράσο. Προσθέτουμε τις σουπιές και μόλις αχνιστούν και αυτές σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20’.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις πέσει ο όγκος του προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 30’.
Όταν σερβίρουμε το ζεστό φαγητό προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και ωμό ελαιόλαδο.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ
Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου
https://www.instagram.com/evaggelousotiris/
https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou
18/02/2023 10:00
11/04/2023 12:30
12/04/2023 12:30
13/04/2023 12:30
Ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» δημιούργησε το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας για το περιοδικό «Food Magazine» της «Μακεδονίας της Κυριακής» και καθημερινά, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή για τους αναγνώστες μας.
Μερίδες 6-8
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Χρόνος Μαγειρέματος 60'
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσει καλά.
Πλένουμε καλά όλα τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά να στραγγίσουν καλά.
Κόβουμε τις σουπιές σε χοντρές λωρίδες και τα κεφάλια στη μέση.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και αχνίζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα & ξερά) και το πράσο. Προσθέτουμε τις σουπιές και μόλις αχνιστούν και αυτές σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20’.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις πέσει ο όγκος του προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 30’.
Όταν σερβίρουμε το ζεστό φαγητό προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και ωμό ελαιόλαδο.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ
Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου
https://www.instagram.com/evaggelousotiris/
https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou
ΣΧΟΛΙΑ