ΓΕΥΣΕΙΣ

Μεγάλη Πέμπτη με τον Σωτήρη Ευαγγέλου: Μυδοπίλαφο

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ φτιάχνει το μενού της Μ. Εβδομάδας για τους αναγνώστες της «ΜτΚ» και του makthes.gr

 13/04/2023 12:30

Μεγάλη Πέμπτη με τον Σωτήρη Ευαγγέλου: Μυδοπίλαφο
Ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» δημιούργησε το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας για το περιοδικό «Food Magazine» της «Μακεδονίας της Κυριακής» και καθημερινά, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή για τους αναγνώστες μας.
evangelou.jpg





Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Χρόνος Μαγειρέματος 30'


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μύδια με κέλυφος (καθαρισμένα)
  • 350 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 λεμόνι (το χυμό και το δέρμα από το λεμόνι)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δαφνόφυλλο. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια, το δέρμα και το χυμό από το λεμόνι και το μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το πιλάφι και να ανοίξουν τα μύδια για περίπου 15’.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί 3΄-5΄ για να απορροφήσει τα υγρά του.

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou


Ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» δημιούργησε το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας για το περιοδικό «Food Magazine» της «Μακεδονίας της Κυριακής» και καθημερινά, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή για τους αναγνώστες μας.
evangelou.jpg





Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Χρόνος Μαγειρέματος 30'


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μύδια με κέλυφος (καθαρισμένα)
  • 350 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 λεμόνι (το χυμό και το δέρμα από το λεμόνι)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δαφνόφυλλο. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια, το δέρμα και το χυμό από το λεμόνι και το μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το πιλάφι και να ανοίξουν τα μύδια για περίπου 15’.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί 3΄-5΄ για να απορροφήσει τα υγρά του.

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία