ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: «Φαρισαϊκή υποκρισία η επίθεση στον πατέρα της αδικοχαμένης Ελπίδας Χούπα»

Οι επόμενες κινήσεις του Μ. Βονικάκη, νομικού εκπροσώπου της οικογένειας

 13/03/2023 12:08

Τραγωδία στα Τέμπη: «Φαρισαϊκή υποκρισία η επίθεση στον πατέρα της αδικοχαμένης Ελπίδας Χούπα»

Έλενα Καραβασίλη

Για «φαρισαϊκή υποκρισία» όσων έβαλαν στο στόχαστρο τον Χρήστο Χούπα για τον θετικό τρόπο με τον οποίο έκρινε τα μέτρα της κυβέρνησης (την αποζημίωση που θα δώσει το κράτος στα θύματα της τραγωδίας), κάνει λόγο ο δικηγόρος Μανώλης Βονικάκης που εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια της αδικοχαμένης Ελπίδας Χούπα, της 28χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ η οποία έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών.

vonikakis.jpg


Ο κ. Βονικάκης επισημαίνει ότι, «μέσα στη συναισθηματική του φόρτιση και στον θρήνο που βιώνει ίσως ήταν άστοχες οι λέξεις που χρησιμοποίησε, με αποτέλεσμα να βγει λανθασμένο συμπέρασμα προς την κοινωνία. Όμως, ένας άνθρωπος του μόχθου είπε την αλήθεια του και κανένας από αυτούς που τον κρίνει και τον κατακρίνει, δεν είναι στο σπίτι του κ. Χούπα. Μόνος του ξέρει τον σταυρό του μαρτυρίου που σηκώνει. Είπε τα καίρια. Η ζωή συνεχίζει. Δεν είναι προσβολή στην μνήμη της κόρης του αυτό που είπε. Τουναντίον, πρόκειται για σεβασμό στα άλλα δύο του παιδιά γιατί μόνος του θα συνεχίσει την ανηφόρα της ζωής. Ασέβεια προς την κόρη του θα ήταν εάν μου έδινε εντολή να σταματήσω τον αγώνα διερεύνησης των ευθυνών. Ο κ. Χούπας δεν είπε αυτό. Είπε συνεχίζουμε ακάθεκτοι στο να ιχνηλατήσουμε την ευθύνη. Αλλά ταυτόχρονα, δεν μπορώ να μην δεν πω ότι ίσως κι εγώ να μην συμφωνώ για τη χρονική στιγμή των όσων ειπώθηκαν, με την ψυχική κατάσταση του κ. Χούπα να είναι κατεστραμμένη και να βρίσκεται στο ναδίρ».

Σημειώνεται ότι ο κ. Βονικάκης εκπροσωπεί την οικογένεια Χούπα, που έχουν αυτοτελώς προσωποπαγές δικαίωμα πολιτικής αγωγής. Προς το παρόν, για λόγους οικονομίας της δίκης, έχει καταθέσει στον κ. Ανακριτή, μόνον ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας.

«Είναι ένας τίμιος άνθρωπος, βιοπαλαιστής που έχει να μεγαλώσει και να σπουδάσει άλλα δύο παιδιά. Αδόκητα χρησιμοποίησε τη λάθος λέξη, σε λάθος χρονική στιγμή με αποτέλεσμα να βγει λάθος συμπέρασμα. Είναι λυπηρό ότι πάνω στον πόνο αυτού του ανθρώπου γίνεται ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι, από την πλευρά των κομμάτων», υπογραμμίζει ο κ. Βονικάκης. Δεν παραλείπει μάλιστα να σημειώσει πως τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν εξαγγελθεί αλλά δεν έχουν ψηφιστεί. «Θα πρέπει λοιπόν να δούμε την ακριβή μορφή αυτών των μέτρων", τονίζει.

Μιλώντας για την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας λέει χαρακτηριστικά ότι: «Θα σεβαστούμε το έργο των δύο Εφετών Ανακριτών, εντός εξαμήνου να δούμε πώς θα κινηθούν καλώντας όλους τους εμπλεκομένους σε αυτήν την τραγωδία, με έλεγχο συνεπικουρώντας την, και εάν υπάρξουν παραλείψεις, εδώ είμαστε να τις αναδείξουμε αλλά, όχι να αντικαταστήσουμε εμείς τους Ανακριτές. Θεσμικός μας ρόλος είναι να συνεπικουρούμε». Αναφερόμενος σε συναδέρφους του δικηγόρους που έκαναν λόγω για μηνύσεις λέει χαρακτηριστικά: «Το να κάνουμε μηνύσεις ενώ περιμένουμε να δούμε εάν θα κληθεί ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Πρέπει να σεβαστούμε τους θεσμούς».

Υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που σταματήσει το έργο της Δικαιοσύνης «τότε φυσικά και θα παρέμβουμε. Εφόσον υπάρχει αυτό το φάσμα ελλείψεων, παραλείψεων και σφαλμάτων όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που η Δικαιοσύνη θα καθορίσει θα πρέπει να κληθούν και να καταθέσουν. Από εκεί και πέρα, εάν κάποια άτομα δεν κληθούν και κρυφτούν πίσω από τον νόμο περί ασυλίας και περί ευθύνης υπουργών, τότε ναι πρέπει να τους στηλιτεύσουμε». Ο κ. Βονικάκης λέει χαρακτηριστικά ότι «έχω σεβασμό και εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα συγκεντρώσει το υλικό, μη εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες και μη σταματώντας μπροστά σε αναχώματα που ήθελε θεωρηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν. Από την άλλη όμως να μην παρασυρθεί και η Δικαιοσύνη από άκρατο λαϊκισμό και να μην λειτουργεί με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Υδραργυρικό ποινικό δίκαιο δεν θέλουμε. Θέλουμε να λειτουργήσουν οι θεσμοί, να εφαρμοστούν οι διατάξεις και όλοι οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Εάν εξελιχθεί η υπόθεση Μάτι ή Μάνδρα, θα παρέμβω στον μέγιστό βαθμό», καταλήγει.

«Κομματικές ύαινες και ευαίσθητοι της ιδεολογικής μονομέριας έβαλαν στο στόχο τον Χρήστο»

Τον κ. Χούπα στηρίζει και φίλος του, ο Πάνος Νιαβής, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνει λόγω για «κομματικές ύαινες».

Η ανάρτηση του κ. Νιαβή:

«Καλημέρα συνταξιδιώτες του Χάους

Εδώ και μέρες, όσες/οι έχουμε διάδραση εδώ στο FB ξέρετε πως απέχω των αναρτήσεων και των σχολίων γιατί αυτός ήταν ο δικός μου τρόπος να αντιμετωπίσω τον θάνατο των 57 ανθρώπων αλλά κυρίως να συμπαρασταθώ στο πένθος του παλιού και αδερφικού φίλου μου, του Χρήστου Χούπαμ από την Αταλάντη.

Από χτες όμως οι κομματικές ύαινες και οι «ευαίσθητοι» της ιδεολογικής μονομέριας έβαλαν στο στόχο το Χρήστο!

Το χαροκαμένο Χρήστο που μες τον πόνο του μπορεί να κραυγάζει, να κλαίει, να παραλογίζεται, να λέει ότι θέλει και να παλεύει να δαμάσει το αβάστακτο πόνο του αφανισμού του κοριτσιού του, της Ελπίδας του, χωρίς να υποτάσσει, φαντάζομαι τα συναισθήματά του στη βάσανο πολιτικής ή κομματικής γραμμής γιατί προφανώς για τον νοήμονα άνθρωπο ο πόνος και το δράμα του είναι ισχυρότεροι από τις κομματικές και ιδεολογικές επιταγές όσων είδαν το θάνατο τόσων ανθρώπων ως ευκαιρία εν όψει των επικείμενων εκλογών. Ο Χρήστος λοιπόν χτες μες το βαρύ πένθος του δήλωσε κάπου πως τα κυβερνητικά μέτρα είναι βάλσαμο γι αυτόν και πιθανόν και για άλλους γονιούς παιδιών και συμπλήρωσε πως την κόρη μου όμως δεν πρόκειται να τη φέρει πίσω ούτε όλο το χρυσάφι του κόσμου.»

Μόλις το άκουσαν αυτό οι «ευαίσθητοι» υπηρεσίας βγήκαν στο μεϊντάνι και με εκφράσεις υπάνθρωπων και κυνάνθρωπων ξεκίνησαν επίθεση καταγγελίας του για απόκλιση του επιτρεπόμενου πένθους του Χρήστου από τις κοματικές νόρμες και υβρίζοντας πολλές και πολλοί το Χρήστο που τόλμησε να ξεστομίσει κάτι θετικό για τα ενοχικά βοηθήματα ενός κράτους που είτε καταλαβαίνει πως τα σκ..σε στέλνοντας στο θάνατο τόσους ανθρώπους ή γιατί έτσι τους ορμήνεψαν οι ειδικοί της επικοινωνίας.

Αλήθεια βρε θλιβεροί ιεροξεταστές, ανάλγητοι καλλιεργητές του μίσους πόσο νομίζετε πως απέχετε από τον μέγα ιεροεξεταστή του Ντοστογιέφσκι, των αδερφών Καραμάζοφ, που πρόκρινε ως λύση το κάψιμο στην πυρά του Ιησού Χριστού, όταν κατάλαβε πως ο Υιός του Θεού του ήταν εμπόδιο στα σχέδια του!

Γι αυτό κι εγώ χωρίς την άδεια του Χρήστου θα σας μιλήσω για το Χρήστο σήμερα.

Ροκάς και μηχανόβιος, στα ύστερα χρόνια της νιότης του συναντήθηκε με την ήρεμη δύναμη, τη Μίνα του και έχτισαν μια κοινή ζωή με τα τρία παιδιά τους να είναι ή έγνοια τους και η απόλυτη φροντίδα τους.

Μεγάλωσαν λοιπόν τρία παιδιά φοιτητές κι ο Χρήστος συνταξιούχος εδώ και μερικά χρόνια έκανε και θα κάνει δέκα δουλειές του ποδαριού και όχι μόνο για να μπορεί να σπουδάζει τα τρία παιδιά του στη Θεσσαλονίκη, Μελισσοκόμος, κηπουρός, μαραγκός, κοκ. Θυμάμαι πως πριν 3-4 χρόνια έπεσε στον κήπο μου ένα θεόρατο δέντρο από ανεμοστρόβιλο, τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα αν ξέρει κάποιον Αλβανό εργάτη να έρθει να το κόψει. Κι ο Χρήστος μου απάντησε: «Γιατί δεν σου κάνω εγώ ρε; Θα πληρώσω με τον τεμαχισμό του δέντρου σου μια βδομάδα τα Ιταλικά της Ελπίδας μου»!

Ανεβαίνοντας τακτικά στην Αταλάντη τον ψάχνω στο ισόγειο του σπιτιού του που το έχει σαν εργαστήρι, παλιό μαραγκούδικο του μακρονησιώτη πατέρα του. Τον βρίσκω σπάνια και σπάνια απαντά στις κλήσεις μου γιατί ο Χρήστος δουλεύει ατέλειωτες ώρες για τα παιδιά του.

Κι έρχεται το ένοχο κράτος και δίνει ένα βοήθημα, σε αυτούς τους ανθρώπους και ο φίλος μου αν και ενταγμένος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γι αυτό φαντάζομαι επέλεξε και ο Κος Τσίπρας μαζί με τον Βουλευτή του νομού, τον Κο Σαρακιώτη, την παρουσία τους στην κηδεία της Ελπίδας, να τον τιμήσει, είχε την παρρησία να δηλώσει πως το βοήθημα είναι ένα κάποιο βάλσαμο!

Και αναλογιστείτε όλες/οι εσείς οι χολερικές/οι εισαγγελείς του διαδικτύου με το χαμογελαστό σας πένθος ποιον άνθρωπο, ποιον πατέρα αποκαλείτε ελαφρά τη καρδία «πατέρα τέρας»!

Βρε άντε να κόψετε τη γλώσσα σας και τα δάκτυλά σας πριν απερίσκεπτα βγάλετε την καταδικαστική σας απόφαση την επόμενη φορά, λεχρίτες.

Αϊ σιχτιρ μετρ του κυνισμού και απανθρωπίας κι αυτή η απανθρωπιά σας μου θύμισε μια παλιά ιστορία του εμφύλιου. Η θεία μου η Μαρία έχασε τον άντρα της στο εμφύλιο, έμεινε χήρα με δυο μικρά παιδιά. Στα δίσεκτα χρόνια το κράτος αποφάσισε να δώσει ένα μηνιαίο βοήθημα σε αυτές τις χήρες. Πήγε στην θεία μου λοιπόν ο κομματικός ινστρούχτορας και της είπε να μην δεχτεί την ελεημοσύνη από τους μοναρχοφασίστες του Παπάγου. Του γύρισε θυμωμένη την πλάτη η θεία μου και του αποκρίθηκε: «Άφέντη μ’ να το κάμω αλλά τα παιδάκια μ’ θα τα ταΐζεις εσύ;…

ΥΓ Ούρλιαξε, φώναζε, ξέσπα φίλε Χρήστο και μην υποτάσσεις τον αβάστακτο πόνο σου και νόρμες των μικρονόων όποιας πολιτικής ή κομματικής απόχρωσης σε θέλει πιόνι τους.

ο φίλος της νιότης σου

Πάνος Νιαβής».

Για «φαρισαϊκή υποκρισία» όσων έβαλαν στο στόχαστρο τον Χρήστο Χούπα για τον θετικό τρόπο με τον οποίο έκρινε τα μέτρα της κυβέρνησης (την αποζημίωση που θα δώσει το κράτος στα θύματα της τραγωδίας), κάνει λόγο ο δικηγόρος Μανώλης Βονικάκης που εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια της αδικοχαμένης Ελπίδας Χούπα, της 28χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ η οποία έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών.

vonikakis.jpg


Ο κ. Βονικάκης επισημαίνει ότι, «μέσα στη συναισθηματική του φόρτιση και στον θρήνο που βιώνει ίσως ήταν άστοχες οι λέξεις που χρησιμοποίησε, με αποτέλεσμα να βγει λανθασμένο συμπέρασμα προς την κοινωνία. Όμως, ένας άνθρωπος του μόχθου είπε την αλήθεια του και κανένας από αυτούς που τον κρίνει και τον κατακρίνει, δεν είναι στο σπίτι του κ. Χούπα. Μόνος του ξέρει τον σταυρό του μαρτυρίου που σηκώνει. Είπε τα καίρια. Η ζωή συνεχίζει. Δεν είναι προσβολή στην μνήμη της κόρης του αυτό που είπε. Τουναντίον, πρόκειται για σεβασμό στα άλλα δύο του παιδιά γιατί μόνος του θα συνεχίσει την ανηφόρα της ζωής. Ασέβεια προς την κόρη του θα ήταν εάν μου έδινε εντολή να σταματήσω τον αγώνα διερεύνησης των ευθυνών. Ο κ. Χούπας δεν είπε αυτό. Είπε συνεχίζουμε ακάθεκτοι στο να ιχνηλατήσουμε την ευθύνη. Αλλά ταυτόχρονα, δεν μπορώ να μην δεν πω ότι ίσως κι εγώ να μην συμφωνώ για τη χρονική στιγμή των όσων ειπώθηκαν, με την ψυχική κατάσταση του κ. Χούπα να είναι κατεστραμμένη και να βρίσκεται στο ναδίρ».

Σημειώνεται ότι ο κ. Βονικάκης εκπροσωπεί την οικογένεια Χούπα, που έχουν αυτοτελώς προσωποπαγές δικαίωμα πολιτικής αγωγής. Προς το παρόν, για λόγους οικονομίας της δίκης, έχει καταθέσει στον κ. Ανακριτή, μόνον ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας.

«Είναι ένας τίμιος άνθρωπος, βιοπαλαιστής που έχει να μεγαλώσει και να σπουδάσει άλλα δύο παιδιά. Αδόκητα χρησιμοποίησε τη λάθος λέξη, σε λάθος χρονική στιγμή με αποτέλεσμα να βγει λάθος συμπέρασμα. Είναι λυπηρό ότι πάνω στον πόνο αυτού του ανθρώπου γίνεται ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι, από την πλευρά των κομμάτων», υπογραμμίζει ο κ. Βονικάκης. Δεν παραλείπει μάλιστα να σημειώσει πως τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν εξαγγελθεί αλλά δεν έχουν ψηφιστεί. «Θα πρέπει λοιπόν να δούμε την ακριβή μορφή αυτών των μέτρων", τονίζει.

Μιλώντας για την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας λέει χαρακτηριστικά ότι: «Θα σεβαστούμε το έργο των δύο Εφετών Ανακριτών, εντός εξαμήνου να δούμε πώς θα κινηθούν καλώντας όλους τους εμπλεκομένους σε αυτήν την τραγωδία, με έλεγχο συνεπικουρώντας την, και εάν υπάρξουν παραλείψεις, εδώ είμαστε να τις αναδείξουμε αλλά, όχι να αντικαταστήσουμε εμείς τους Ανακριτές. Θεσμικός μας ρόλος είναι να συνεπικουρούμε». Αναφερόμενος σε συναδέρφους του δικηγόρους που έκαναν λόγω για μηνύσεις λέει χαρακτηριστικά: «Το να κάνουμε μηνύσεις ενώ περιμένουμε να δούμε εάν θα κληθεί ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Πρέπει να σεβαστούμε τους θεσμούς».

Υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που σταματήσει το έργο της Δικαιοσύνης «τότε φυσικά και θα παρέμβουμε. Εφόσον υπάρχει αυτό το φάσμα ελλείψεων, παραλείψεων και σφαλμάτων όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που η Δικαιοσύνη θα καθορίσει θα πρέπει να κληθούν και να καταθέσουν. Από εκεί και πέρα, εάν κάποια άτομα δεν κληθούν και κρυφτούν πίσω από τον νόμο περί ασυλίας και περί ευθύνης υπουργών, τότε ναι πρέπει να τους στηλιτεύσουμε». Ο κ. Βονικάκης λέει χαρακτηριστικά ότι «έχω σεβασμό και εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα συγκεντρώσει το υλικό, μη εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες και μη σταματώντας μπροστά σε αναχώματα που ήθελε θεωρηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν. Από την άλλη όμως να μην παρασυρθεί και η Δικαιοσύνη από άκρατο λαϊκισμό και να μην λειτουργεί με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Υδραργυρικό ποινικό δίκαιο δεν θέλουμε. Θέλουμε να λειτουργήσουν οι θεσμοί, να εφαρμοστούν οι διατάξεις και όλοι οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Εάν εξελιχθεί η υπόθεση Μάτι ή Μάνδρα, θα παρέμβω στον μέγιστό βαθμό», καταλήγει.

«Κομματικές ύαινες και ευαίσθητοι της ιδεολογικής μονομέριας έβαλαν στο στόχο τον Χρήστο»

Τον κ. Χούπα στηρίζει και φίλος του, ο Πάνος Νιαβής, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνει λόγω για «κομματικές ύαινες».

Η ανάρτηση του κ. Νιαβή:

«Καλημέρα συνταξιδιώτες του Χάους

Εδώ και μέρες, όσες/οι έχουμε διάδραση εδώ στο FB ξέρετε πως απέχω των αναρτήσεων και των σχολίων γιατί αυτός ήταν ο δικός μου τρόπος να αντιμετωπίσω τον θάνατο των 57 ανθρώπων αλλά κυρίως να συμπαρασταθώ στο πένθος του παλιού και αδερφικού φίλου μου, του Χρήστου Χούπαμ από την Αταλάντη.

Από χτες όμως οι κομματικές ύαινες και οι «ευαίσθητοι» της ιδεολογικής μονομέριας έβαλαν στο στόχο το Χρήστο!

Το χαροκαμένο Χρήστο που μες τον πόνο του μπορεί να κραυγάζει, να κλαίει, να παραλογίζεται, να λέει ότι θέλει και να παλεύει να δαμάσει το αβάστακτο πόνο του αφανισμού του κοριτσιού του, της Ελπίδας του, χωρίς να υποτάσσει, φαντάζομαι τα συναισθήματά του στη βάσανο πολιτικής ή κομματικής γραμμής γιατί προφανώς για τον νοήμονα άνθρωπο ο πόνος και το δράμα του είναι ισχυρότεροι από τις κομματικές και ιδεολογικές επιταγές όσων είδαν το θάνατο τόσων ανθρώπων ως ευκαιρία εν όψει των επικείμενων εκλογών. Ο Χρήστος λοιπόν χτες μες το βαρύ πένθος του δήλωσε κάπου πως τα κυβερνητικά μέτρα είναι βάλσαμο γι αυτόν και πιθανόν και για άλλους γονιούς παιδιών και συμπλήρωσε πως την κόρη μου όμως δεν πρόκειται να τη φέρει πίσω ούτε όλο το χρυσάφι του κόσμου.»

Μόλις το άκουσαν αυτό οι «ευαίσθητοι» υπηρεσίας βγήκαν στο μεϊντάνι και με εκφράσεις υπάνθρωπων και κυνάνθρωπων ξεκίνησαν επίθεση καταγγελίας του για απόκλιση του επιτρεπόμενου πένθους του Χρήστου από τις κοματικές νόρμες και υβρίζοντας πολλές και πολλοί το Χρήστο που τόλμησε να ξεστομίσει κάτι θετικό για τα ενοχικά βοηθήματα ενός κράτους που είτε καταλαβαίνει πως τα σκ..σε στέλνοντας στο θάνατο τόσους ανθρώπους ή γιατί έτσι τους ορμήνεψαν οι ειδικοί της επικοινωνίας.

Αλήθεια βρε θλιβεροί ιεροξεταστές, ανάλγητοι καλλιεργητές του μίσους πόσο νομίζετε πως απέχετε από τον μέγα ιεροεξεταστή του Ντοστογιέφσκι, των αδερφών Καραμάζοφ, που πρόκρινε ως λύση το κάψιμο στην πυρά του Ιησού Χριστού, όταν κατάλαβε πως ο Υιός του Θεού του ήταν εμπόδιο στα σχέδια του!

Γι αυτό κι εγώ χωρίς την άδεια του Χρήστου θα σας μιλήσω για το Χρήστο σήμερα.

Ροκάς και μηχανόβιος, στα ύστερα χρόνια της νιότης του συναντήθηκε με την ήρεμη δύναμη, τη Μίνα του και έχτισαν μια κοινή ζωή με τα τρία παιδιά τους να είναι ή έγνοια τους και η απόλυτη φροντίδα τους.

Μεγάλωσαν λοιπόν τρία παιδιά φοιτητές κι ο Χρήστος συνταξιούχος εδώ και μερικά χρόνια έκανε και θα κάνει δέκα δουλειές του ποδαριού και όχι μόνο για να μπορεί να σπουδάζει τα τρία παιδιά του στη Θεσσαλονίκη, Μελισσοκόμος, κηπουρός, μαραγκός, κοκ. Θυμάμαι πως πριν 3-4 χρόνια έπεσε στον κήπο μου ένα θεόρατο δέντρο από ανεμοστρόβιλο, τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα αν ξέρει κάποιον Αλβανό εργάτη να έρθει να το κόψει. Κι ο Χρήστος μου απάντησε: «Γιατί δεν σου κάνω εγώ ρε; Θα πληρώσω με τον τεμαχισμό του δέντρου σου μια βδομάδα τα Ιταλικά της Ελπίδας μου»!

Ανεβαίνοντας τακτικά στην Αταλάντη τον ψάχνω στο ισόγειο του σπιτιού του που το έχει σαν εργαστήρι, παλιό μαραγκούδικο του μακρονησιώτη πατέρα του. Τον βρίσκω σπάνια και σπάνια απαντά στις κλήσεις μου γιατί ο Χρήστος δουλεύει ατέλειωτες ώρες για τα παιδιά του.

Κι έρχεται το ένοχο κράτος και δίνει ένα βοήθημα, σε αυτούς τους ανθρώπους και ο φίλος μου αν και ενταγμένος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γι αυτό φαντάζομαι επέλεξε και ο Κος Τσίπρας μαζί με τον Βουλευτή του νομού, τον Κο Σαρακιώτη, την παρουσία τους στην κηδεία της Ελπίδας, να τον τιμήσει, είχε την παρρησία να δηλώσει πως το βοήθημα είναι ένα κάποιο βάλσαμο!

Και αναλογιστείτε όλες/οι εσείς οι χολερικές/οι εισαγγελείς του διαδικτύου με το χαμογελαστό σας πένθος ποιον άνθρωπο, ποιον πατέρα αποκαλείτε ελαφρά τη καρδία «πατέρα τέρας»!

Βρε άντε να κόψετε τη γλώσσα σας και τα δάκτυλά σας πριν απερίσκεπτα βγάλετε την καταδικαστική σας απόφαση την επόμενη φορά, λεχρίτες.

Αϊ σιχτιρ μετρ του κυνισμού και απανθρωπίας κι αυτή η απανθρωπιά σας μου θύμισε μια παλιά ιστορία του εμφύλιου. Η θεία μου η Μαρία έχασε τον άντρα της στο εμφύλιο, έμεινε χήρα με δυο μικρά παιδιά. Στα δίσεκτα χρόνια το κράτος αποφάσισε να δώσει ένα μηνιαίο βοήθημα σε αυτές τις χήρες. Πήγε στην θεία μου λοιπόν ο κομματικός ινστρούχτορας και της είπε να μην δεχτεί την ελεημοσύνη από τους μοναρχοφασίστες του Παπάγου. Του γύρισε θυμωμένη την πλάτη η θεία μου και του αποκρίθηκε: «Άφέντη μ’ να το κάμω αλλά τα παιδάκια μ’ θα τα ταΐζεις εσύ;…

ΥΓ Ούρλιαξε, φώναζε, ξέσπα φίλε Χρήστο και μην υποτάσσεις τον αβάστακτο πόνο σου και νόρμες των μικρονόων όποιας πολιτικής ή κομματικής απόχρωσης σε θέλει πιόνι τους.

ο φίλος της νιότης σου

Πάνος Νιαβής».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία