- SOCIAL - Mania

  • Ραγκούσης, ο απίθανος

    Βλέπω τον Γιάννη Ραγκούση στα τηλεοπτικά πάνελς να ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση κι από την βεβαιότητα πως η κοινωνία του οφείλει πολλά και σκέφτομαι τι χαρακτήρες είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει τίποτα στην ζωή τους, αλλά είναι βαθιά πεπεισμένοι ότι προορίζονται να μας σώσουν.

    Ο τύπος είναι απίθανος.

    Τον ανακάλυψε ο ΓΑΠ σε μια ακτή της Πάρου και τον φύτεψε γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Επικρατείας. Φοβούμενος- και δικαίως- πως δεν θα μπορούσε να εκλεγεί με σταυρό, διεκδίκησε και πέτυχε να είναι ο πρώτος Έλληνας που διορίστηκε για δεύτερη θητεία βουλευτής επικρατείας. Ως έμπιστος του ΓΑΠ ορίστηκε μεγαλοϋπουργός και συντονιστής του κυβερνητικού έργου τις εποχές του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου.

    Όταν κατέρρευσε ο ΓΑΠ, ο Ραγκούσης συνέχισε να κατέχει υπουργικό χαρτοφυλάκιο επί ΣαμαροΒενιζέλων- ως αναπληρωτής υπουργός του Βορίδη. Η γοητεία του υπουργείου τον έκανε να μην ακολουθήσει τον ΓΑΠ στο ΚΙΔΗΣΟ, αλλά και να μην αρέσκεται στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ βρίσκοντάς το να κρυφοφλερτάρει με τον ανερχόμενο τότε ΣΥΡΙΖΑ.

    Με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη συνέπτυξαν νέο πολιτικό σχήμα για να εκπροσωπήσει τον χώρο της κεντροδεξιάς- ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της γέφυρας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κεντροαριστερά.

    Μόλις συνειδητοποίησε ότι η κίνησή τους δεν βρήκε την προσδοκώμενη απήχηση, εγκατέλειψε στο άψε σβήσε την…τρόικα και εμφανίστηκε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας «απλός στρατιώτης» υπό την Φώφη Γεννηματά.

    Δυο τρεις μήνες μετά, έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ όπου και συνετρίβη με ποσοστό της τάξης του 5%.

    Αντί να ανοίξει η γη να τον καταπιεί και να πάει σπίτι του ή έστω να βολευτεί σε ρόλο ανάλογο του πραγματικού του επιπέδου αποχώρησε θορυβωδώς, καταγγέλλοντας…συμπόρευση της Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Οσμιζόμενος ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία προς τις επικείμενες εκλογές επέλεξε την στρατηγική του «προοδευτικού μετώπου απέναντι στην ακροδεξιά του Μητσοτάκη», δήλωσε… απλός στρατιώτης δηλαδή υποψήφιος υπουργός στον κυοφορούμενο ανασχηματισμό και γιατί όχι για τρίτη φορά διορισμένος βουλευτής επικρατείας.

    Απίστευτος και μοναδικός. 


    O… ανθηρόστομος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ