ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευριπίδης Στυλιανίδης στη «ΜτΚ»: Να υπερασπιζόμαστε την ταυτότητά μας χωρίς να εγκαταλείπουμε τον σκληρό αξιακό μας πυρήνα

 04/10/2024 16:00

Του Ευριπίδη Στυλιανίδη*

Η ΝΔ, 50 χρόνια μετά την ίδρυση της, επιδεικνύει πρωτοφανή πολιτική και εκλογική ανθεκτικότητα σε σχέση με τους αντιπάλους της, δικαιώνοντας την προσπάθεια του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή για κόμματα -θεσμούς που θα σταθεροποιούν το πολιτικό και πολιτειακό σύστημα με την πολιτική τους λειτουργία και δράση και θα συμβάλλουν στην ωρίμανση και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Αυτή η ανθεκτικότητα οφείλεται κυρίως στο ότι η ΝΔ κτίστηκε και λειτούργησε προτάσσοντας έναν συγκεκριμένο Αξιακό Κώδικα, που ταυτίζεται πλήρως με τις Αξίες του Ελληνικού πολιτισμού, τα προτάγματα του Ελληνικού Έθνους και τα δίκαια και συμφέροντα του Ελληνικού Λαού. Η υπεράσπιση της Πατρίδας, η προστασία της Οικογένειας, η οικοδόμηση ενός Δημοκρατικού Κράτους Δικαίου, η προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς, η προτεραιοποίηση της Παιδείας και του Πολιτισμού, τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας, είναι κάποιες από τις διαχρονικές αξίες που εδραίωσαν την κυριαρχία του κόμματός μας. Η υπεράσπιση αυτών των Αξιών συνοδεύτηκε και από συγκεκριμένες επιλογές και αποτελέσματα, που καθορίζουν διαρκώς μέχρι σήμερα τη μοίρα του έθνους.

Η εδραίωση της πιο σταθερής Δημοκρατίας μετά από την αλλαγή 27 Πολιτευμάτων, η Εθνική Συμφιλίωση με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, η επίλυση του γλωσσικού ζητήματος, η νίκη κατά της φτώχειας με την εφαρμογή ενός μοντέλου Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς που διασφαλίζει υποδομές, κοινωνική κινητικότητα και ίσες ευκαιρίες, η θωράκιση της Εθνικής Ασφάλειας, ο σταθερός Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός συνδυασμένος με μια πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική, είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές πολιτικές. Κάθε φορά που η ΝΔ υπερασπίζεται με σθένος αυτές τις Αξίες κυριαρχεί πολιτικά, ιδεολογικά και εκλογικά και ως κόμμα ταυτίζεται με τη μεγάλη παράταξη της σύγχρονης Κεντροδεξιάς, επιβάλλοντας τη νέα ατζέντα.

Με αφορμή τα 50α γενέθλια είναι σημαντικό, σε μια περίοδο αστάθειας και διεθνών ανακατατάξεων, να επιμείνουμε να υπερασπιζόμαστε με σθένος την ταυτότητά μας, εκσυγχρονίζοντας τις επιμέρους πολιτικές μας, συντελώντας τα απαραίτητα ανοίγματα, χωρίς όμως να εγκαταλείπουμε τον σκληρό αξιακό μας πυρήνα που μας κατέστησε μεγάλη και διαχρονική Παράταξη.

* Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, πρώην υπουργός και Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 29.09.2024