ΓΕΥΣΕΙΣ

Μπατζίνα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ μαγειρεύει για τους αναγνώστες του makthes.gr

 05/11/2022 09:55

Μπατζίνα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr

evangelou.jpg


Μπατζίνα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα


Υλικά

  • 1 μέτρια κολοκύθα κίτρινη, χωρίς φλούδα
  • 500γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • 5 αβγά
  • 150ml γάλα
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια αφαιρώντας τους σπόρους, την τρίβετε στον τρίφτη και τη βάζετε σε σουρωτήρι πιέζοντάς την για να στραγγίξει από τα υγρά της. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC/αέρα.

Βάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη φέτα, τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Βουτυρώνετε πάρα πολύ καλά ένα μέτριο ταψί και μεταφέρετε εκεί το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Δείτε εδώ τη συνταγή 

Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou


Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr

evangelou.jpg


Μπατζίνα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα


Υλικά

  • 1 μέτρια κολοκύθα κίτρινη, χωρίς φλούδα
  • 500γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • 5 αβγά
  • 150ml γάλα
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια αφαιρώντας τους σπόρους, την τρίβετε στον τρίφτη και τη βάζετε σε σουρωτήρι πιέζοντάς την για να στραγγίξει από τα υγρά της. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC/αέρα.

Βάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη φέτα, τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Βουτυρώνετε πάρα πολύ καλά ένα μέτριο ταψί και μεταφέρετε εκεί το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Δείτε εδώ τη συνταγή 

Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία