ΑΠΟΨΕΙΣ

Κυριακή, κοντή γιορτή;

 06/06/2024 15:00

Την Κυριακή -όσο και αν δεν το θυμάστε- καλό είναι να πάτε να ψηφίσετε! Εξετάστε προσεκτικά, όσο γίνεται, τι λένε οι τριανταένα συνδυασμοί και κόμματα.

Δύσκολο θα πείτε. Πού να κάθομαι να δω τι λένε και ποιους κατεβάζουν! Έχω το κόμμα μου που ψηφίζω πάντα ή σχεδόν πάντα, θα πάω και τώρα. Από τα 5-6 εκατομμύρια που πηγαίνουν κάθε φορά και ψηφίζουν σχεδόν τα 2 εκατομμύρια σκέφτονται κάπως έτσι. Υπάρχουν άλλα δύο εκατομμύρια που σκέφτονται βλέποντας παράλληλα και την λίστα υποψηφίων. Άλλο ένα εκατομμύριο σκέφτεται το πρόγραμμα του κόμματος, των κομμάτων, ενώ ένα ακόμη σκέφτεται και την συνεργασία -τη διάθεση συνεργασίας κάθε κόμματος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευρωεκλογές έχουμε και έτσι μηνύματα στην κυβέρνηση ή σε άλλους για τα εσωτερικά μας θέματα είναι αβέβαιο αν καν θα παραδοθούν ή ακόμη αν ο δυνητικός παραλήπτης θα τα λάβει υπόψη!

Κανονικά θα πρέπει να δούμε τι προτείνει, μέσω της ευρωπαϊκής ομάδας που ανήκει κάθε συνδυασμός, για την πολιτική της Ένωσης την πενταετία και αναλόγως να πράξουμε. Αυτονόητα θα πρέπει να ξέρουμε το πρόγραμμα των επτά ομάδων (και αυτών που δεν εντάσσονται σε καμία από αυτές) και να το σκεφτούμε. Τους έχουμε εμπιστοσύνη; Συνήθως -αν το δούμε το πρόγραμμα αρχίζουμε να λέμε ότι δεν μας φαίνεται καλό ή εφαρμόσιμο. Έλληνες είμαστε, άρα ξέρουμε τα πάντα και έχουμε δίκαιο -όχι όλοι μαζί, ο καθένας και η καθεμιά μόνος του! Γι’ αυτό άλλωστε ένα εκατομμύριο αποφασίζει με βάση το πρόγραμμα, ένα άλλο με βάση την προοπτική συνεργασιών και σχεδόν 2 από τα οκτώ που τα ξέρουν όλα και έχουν δίκαιο δεν ψηφίζουν.

Μπερδεμένη κατάσταση. Πράγματι. Γι’ αυτό όλα τα κόμματα αναζητούν γνωστούς και γνωστές μπας και προκαλέσουν να τα ψηφίσουμε ή να διατηρήσουμε την επιλογή μας στο κόμμα σκεπτόμενοι και τους υποψηφίους. Δεν μας πολυδιαφημίζουν το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής ομάδας που ανήκουν γιατί προτιμούν τα περισσότερα να μιλάνε για μηνύματα και λεφτόδεντρα (προφανώς αφού τα έξοδα που δηλώνονται είναι διπλάσια από τα έσοδα κάπου φύονται αυτά) και ξεχνούν να πουν καν τι έκαναν την πενταετία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτοί που ήταν στο Κοινοβούλιο και η πολιτική ομάδα που υποστήριζαν!

Δεν θέλω φυσικά να συμβουλεύσω κανέναν και καμία τι να ψηφίσει. Όμως επειδή η πενταετία θα είναι κρίσιμη καλό είναι να σκεφτεί και να αποφασίσει. Και κυρίως να πάει να ψηφίσει. Θα δούμε την άλλη Κυριακή πόσοι θα πάνε και τι θα βγει. Θα έχουμε μπροστά μας καιρό για να σκεφτούμε το μέλλον που είναι πάντα αβέβαιο!

Καλή βδομάδα λοιπόν και σκεφτείτε: καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος και κριτικά σκεπτόμενος! Αυτός θα κληρονομήσει την Βασιλεία -όχι των Ουρανών, αλλά της ζωής του!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 02.06.2024

Δημοφιλείς Απόψεις